The Social Animal: 9 sociaal-psychologen over de nieuwste ontwikkelingen uit hun vakgebied (ook mogelijk per livestream)

The Social Animal is een programma van ASPO (de Associatie van Sociaal-Psychologische Onderzoekers) en het KLI (Kurt Lewin Instituut).
Tijdens het evenement vertellen 9 sociaal-psychologen over de nieuwste bevindingen uit hun onderzoek. De timing staat vast: ieder gebruiken ze 20 slides die precies 20 seconden in beeld blijven. Het recept voor vlotte, prikkelende presentaties!

De sprekers:
Tila Pronk
Hanne Zimmerman
Frank Gootjes
Welmer Molenmaker
Daniela Becker
Ruth van Veelen
Marloes Huis
Aart van Stekelenburg

Daarnaast spreekt Professor Bianca Beersma over roddelen. Roddelen, ofwel informatie over iemand delen achter de rug van diegene, is aan de orde van de dag in allerlei sociale groepen, ook op ’t werk. Waarom roddelen mensen zoveel? Welke sociale functies dient het? Proberen roddelaars vooral hun eigen strategische doelen te behalen, of kan het uitwisselen van roddels ook positieve gevolgen hebben voor groepen? Bianca Beersma legt het uit. Ze vertelt onder andere over onderzoek dat gaat over de vraag of roddels te vertrouwen zijn en onderzoek naar hoe ontvangers van roddels erop reageren.

De presentatie is in handen van Sofie van den Enk.

 

Registreer je via Tivoli via deze link

 


terug